11 de juny 2009

II-SP recupera més de 1.000 vots robats al País Basc

En el recompte oficial que va tenir lloc ahir, la llista internacionalista II-SP va aconseguir recuperar més de 1.000 vots al País Basc, vots que havien sigut assignats a altres candidatures "per error".

És poc probable que II-SP (la candidatura més perjudicada pels "errors" que s'han produït en l'assignació de vots) pugui recuperar la totalitat dels vots que li han sigut usurpats. Arreu de l'Estat s'ha vetat la presència dels representants d'II-SP al recompte de vots. A Barcelona, per exemple, el representant d'II-SP explica que va ser expulsat del recompte, amb el pretext que la normativa havia canviat sobtadament per mitjà d'un acord verbal.

Els vots nuls, on se sospita que han anat a parar molts dels vots d'II-SP, s'han destruït o seran destruïts en les pròximes hores, amb la qual cosa serà impossible conèixer l'abast real dels "errors".

La coalició Europa dels Pobles-Verds també ha denunciat irregularitats a Navarra. Els mitjans de comunicació, per la seva banda, segueixen silenciant l'assumpte, com si aquí no hagués passat res.