[D]eben empezar a introducirse aquellas reformas que no van a tener efectos a corto plazo [...] entre ellas, la transformación del sistema educativo para fomentar la creatividad y el espíritu emprendedor de los jóvenes.El que ens està dient el professor Sala-i-Martin és que és un partidari d'inculcar un esperit arbitrari als joves. Si això no és intervencionisme que algú m'expliqui què és.
L'esperit emprenedor és un esperit anti-natural i la prova és que, si fos natural, no hi hauria cap necessitat d'inculcar-lo. A ningú se li acudiria, per exemple, inculcar l'esperit de supervivència. Els esperits naturals no cal inculcar-los perquè ja es donen de forma espontània i natural, com el seu nom indica. No només és l'esperit emprenedor un esperit anti-natural, sinó que és un esperit del qual actualment al món n'existeix un excedent alarmant. Precisament per aquest motiu tanquen tantes empreses: perquè l'economia no pot sostenir tants esperits emprenedors. Però això no atura el professor Sala-i-Martin. És igual que en el mercat hi hagi un excedent d'esperit emprenedor, ell vol que encara n'hi hagi més.
Quina lliçó en podem treure de tot això? És evident: que el liberalisme és una ideologia fraudulenta. El liberalisme es presenta a si mateix com una ideologia contra l'intervencionisme, però en realitat és una ideologia que està a favor de l'intervencionisme, sempre i quan el dit intervencionisme coincideixi amb els objectius sinistres que persegueixen els liberals.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada