30 de gen. 2009

La guerra contra la guerra contra el terrorisme

El terrorisme, en tant que tàctica militar, no pot ser mai l'objectiu d'un guerra. Fer una guerra contra el "terrorisme" té tant sentit com fer una guerra contra l'emboscada o contra la maniobra de tenalles, és a dir, cap en absolut. Només un retrassat mental es pot creure que la guerra contra el terrorisme és realment una guerra contra el terrorisme.

La guerra contra el terrorisme el que és és un pretext. La cosa funciona de la següent manera: suposem que hi ha una regió rica en algun recurs energètic estratègic concret que es troba envoltada de potències regionals enemigues. Sorgeix la necessitat d'obrir una via de transport que permeti extreure el dit recurs energètic de la regió. El que es fa, per exemple, és finançar i promocionar un grup local de subversius fanàtics (els denominats "terroristes") amb l'objectiu que desestabilitzin la regió. Un cop desestabilitzada, ja es pot enviar l'exèrcit a "estabilitzar-la", establir-hi un important contingent militar i construir una canonada o el que faci falta. Tot això, òbviament, es fa d'amagatotis, i la intervenció "antiterrorista" es presenta a l'opinió pública com un acte necessari per garantir la "seguretat", per "alliberar" uns desgraciats del Tercer Món, et cetera.

Llavors, els estats que són susceptibles de ser atacats pels dits "terroristes" posen en marxa els mecanismes propis de l'estat policíac. Es redueixen o s'eliminen per complet les garanties jurídiques i els drets civils bàsics, com és la llibertat d'expressió, que són la base de la suposada societat democràtica, amb el pretext de la lluita antiterrorista. S'espien les comunicacions privades a gran escala. La policia secreta comença a raptar "sospitosos", que són traslladats a presons clandestines i retinguts il·legalment durant mesos i anys. Les tortures es converteixen un procediment acceptable. Tots aquests abusos poden afectar eventualment a qualsevol persona, amb independència de la seva raça, religió o creences, sent com és la noció de "terrorisme" un concepte abstracte i indefinit, que es pot eixamplar a conveniència per incloure qualsevol persona o organització que resulti molesta a l'autoritat antiterrorista.

És necessari entendre que la noció de "terrorisme", en definitiva, el que és és una fal·làcia. No existeix tal cosa com el "terrorisme". El que existeix és violència. Hi ha violència per part d'estats i violència per part d'entitats que no són estats. No es pot pretendre que la violència, pel simple fet de venir d'un estat, estigui automàticament justificada, ni que pel simple fet de no venir d'un estat no estigui justificada. La civilització occidental, si és que realment pretén ser una civilització, el que ha de fer és posar tots els mitjans necessaris per destruir l'embrió del totalitarisme abans que sigui massa tard. Aquest embrió que es fa dir "guerra contra el terrorisme".