9 de març 2010

Orlando Zapata: terrorista o delinqüent comú?

La mort d'Orlando Zapato, ex-pres cubà i nou membre del cor invisible, ha sigut una injecció de moral pel lobby anti-comunista, que s'ha afanyat a elevar-lo a la categoria d'heroi i màrtir de la llibertat. Des del 2004, Amnistia Internacional tenia catalogat Zapata com a pres "de consciència", juntament amb uns altres 54 presoners a Cuba. Ara bé, a diferència dels altres presos "de consciència", que estan condemnats per delictes de subversió contra l'ordre constitucional cubà (la majoria havent rebut assistència dels E.U.A.), Zapata mai va ser acusat ni condemnat per activitats subversives. Com s'entén, doncs, que Amnistia Internacional el posi al mateix sac que els altres presos? És un misteri. Recentment, Zapata s'havia afiliat a dues organitzacions opositores, però a banda d'això no hi ha constància de la seva activitat política. En canvi, sí que hi ha constància del seu llarg historial delictiu, que va començar el 1993 amb una condemna per violació de domicili. Posteriorment, va ser condemnat per estafa, lesions, tinença d'armes blanques i atac amb matxet amb resultat de fractura de crani, entre altres. Tot sembla indicar, per tant, que Orlando no era l'heroic terrorista que pretenen alguns, sinó un simple delinqüent de pa sucat amb oli.

2 comentaris:

rA ha dit...

I com a "simple delinqüent de pa sucat amb oli," ja esta be que es mori??? em sembla que el lobby (que dius tu), mes que dir res de l'Orlando, critica el sistema, i, sincerament, a la critica del sistema poca diferencia hi ha fa que sigui qui sigui el mort.

"el Primo" ha dit...

La crítica del sistema s'ha de sustentar en els fets. Del que estem parlant aquí és de tergiversacions barroeres, que en conseqüència no es poden considerar cap crítica, sinó pura i simplement propaganda de la més baixa categoria.