9 de gen. 2009

Les atrocitats de l'exèrcit israelita es desenvolupen amb total impunitat

La massacre de 70 membres d'una família a Zeitoun, que recentment ha sortit a la llum, és l'últim exemple de la impunitat amb què actua el règim terrorista israelià. Cap a les 6:35 del passat dilluns, la casa on soldats israelians havien recluit al voltant d'un centenar de persones, membres del mateix clan familiar, va ser bombardejada reiteradament. Entre unes 60 i 70 persones van morir, entre elles dones i nens.

L'escalada d'atacs contra civils i organitzacions humanitàries a Gaza està agafant proporcions dantesques. Al camp de refugiats de Jabaliya, l'artilleria israeliana va bombardejar una escola de l'Agència per als Refugiats de les Nacions Unides (UNRWA), on s'hi havien refugiat uns 350 palestins. L'atac sionista va fer 47 morts i més de 50 ferits, 10 d'ells crítics. El cap d'operacions de l'UNRWA ha declarat que no hi havia milicians palestins a l'interior de l'escola en el moment de l'atac, i que havien donat a l'IDF les coordenades de l'edifici i de totes les altres instal·lacions on hi ha refugiats. Anteriorment, una altra escola de l'UNRWA a Khan Younis ja havia estat bombardejada, amb el resultat de 3 civils morts.

Avui mateix, l'ONU ha anunciat que suspenia totes les operacions a la zona de Gaza després que aquest matí un tanc disparés contra un camió d'ajuda humanitària a prop de Erez. El conductor del camió ha resultat mort, i dos treballadors ferits.

La Mitja Lluna Roja Palestina (PRCS) també s'ha convertit en el blanc del foc israelita. A Zamo, un soldat sionista va obrir foc contra un tècnic de la PRCS que estava practicant els primers auxilis a un ferit, amb resultat de ferida de bala a la cama. En un altre incident, soldats van disparar ràfegues contra una ambulància que transportava ferits, a Al Jurn.

La Creu Roja Internacional ha acusat Israel d'incomplir la seva obligació d'assistir els ferits i cooperar amb les organitzacions d'ajuda humanitària. En un comunicat, la Creu Roja acusa a les tropes israelianes d'impedir l'accés a ambulàncies, i de no fer res per atendre els ferits.

El govern israelià, amb un cinisme que no coneix límits, segueix responsabilitzant a terceres persones de les seves pròpies atrocitats. És evident que l'objectiu de totes aquestes accions criminals no és altre que expulsar de Gaza qualsevol observador que pugui ser testimoni de les atrocitats que s'estan cometent. Al mateix temps, volen crear un clima de terror i desesperació entre la població civil, per tal que quan s'obri la frontera egípcia es produeixi un èxode massiu de palestins cap al Sinaí.

Els governs occidentals i àrabs, amb el seu silenci i la seva passivitat, es converteixen en co-responsables dels crims perpetrats per Israel. L'ONU ja ha demanat una investigació independent sobre els últims esdeveniments, investigació que no s'arribarà a produir mai, o que si es produeix es convertirà en un frau generalitzat per eximir els oficials israelians.

1 comentari:

boynamedsue ha dit...

Es increible que los gobiernos europeos pueden fingir no ver la culpabilidad total israeli en provocar este crisis.

Su unica meta claro es matar palestinos, no tienen ningun objetivo estrategico, politico, ni militar.

Estoy harto de ver portavozes israelies, con acentos de Middlesex y caras de no-fui-yo, preguntando "que podiamos hacer? nos alcanzaban cohetes", despues de que ellos mismos habian roto la tregua por matar a militantes palestinos adentro de la franja de gaza.

Pero por suerte, la opinion mundial va cambiando. Solo un corazon lleno de odio podria pensar que matar millares para vengar a uno es una reaccion logica i humana. Israel es ya un estado paria, ante el juicio del publico mundial.