23 de juny 2010

Ha enfonsat l'IMF l'economia de Jamaica?

Segons el documental Life and Debt (2001), els programes del Fons Monetari Internacional durant la dècada dels 1980 i 1990 van ser una catastrofe.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé si has llegit el llibre 'Globalization and its discontents' del nobel Joseph Stiglitz, ve a dir el mateix de les polítiques dutes a terme durant les darreres crisi a l'Amèrica Llatina o a l'Àsia.

De totes maneres ara que els organismes internacionals tornen a actuar amb força trobo a faltar alternatives per part dels crítics. Bretton Woods va representar un pas de gegant en l'organització econòmica internacional, potser caldria ara una refundació d'aquell sistema sobre bases adaptades als temps i a les necessitats reals.

"el Primo" ha dit...

Hi ha molts casos en què les recomanacions del fons monetari internacionals han sigut controvertides. El problema és que generalment és impossible treure'n l'aigua clara, ja que uns diuen una cosa, uns altres la contrària, i les dades empíriques són molt difícils de trobar, o no n'hi ha. També hi ha el problema de les hipòtesis contra-factuals: Què hauria passat si...? També crec que les institucions de Bretton Woods són obsoletes, però dubto que canviin fins que no es produeixi una gran catàstrofe de les dimensions d'una guerra mundial.